Žaloba na Českou republiku u Evropského soudu pro lidská práva.


Vážení studenti, senioři, rodiče, občané, odborní pracovníci, partneři, investoři, nevládní organizace, nemocní, kolegové a přátelé!

Pokud ctíte právní stát, lidská a občanská práva a jste alespoň elementárně vzdělaní, víte, že níže uvedené sdělení s žádostí o spolupráci na podání žaloby (stížnosti) na Českou republiku (ústavní soud) u Evropského soudu pro lidská práva se týká desetisíců občanů, každého, kdo žádá jako odpovědný člověk léčivé konopí (cca 250 nemocí), není lhostejný k důkazům a nenechá si od zkorumpovaných parlamentních papalášů a nevzdělaných lidí nadávat do zločinců, vláčet soudy a zavírat do vězení jako nějaký kriminálník, když se dokáže zaopatřit sám nebo pomáhá druhým lidem a vzdělává odbornou a laickou veřejnost a nikomu neškodí! S ohledem na právní neplatnost - neúčinnost zákona o návykových látkách dle nadřazeného mezinárodního práva i ve Slovenské republice, je žaloba na Českou republiku u ESLP důležitá i pro občany Slovenska.

Ústavní soud ČR vydal 13. dubna 2012 judikát II.ÚS 664/12, který nejen Olomoučanovi Dušanu Dvořákovi a občanům ve výzkumném programu „Konopí je lék“, ale všem občanům České republiky sdělil, že státní orgány mají právo páchat ústavnímu soudu důkazně doložené a lékaři potvrzené zločiny proti lidskosti, působit obrovské škody na státním rozpočtu a roky konat zcela systémově velmi hrubá a právně nepřípustná porušení ústavně garantovaných práv občanů: práva na důstojnost, práva na zdraví, práva na vědecký výzkum, práva na ochranu menšiny, práva na nezneužívání zákonů k jiným účelům, práva na občanský odpor, práva na presumpci neviny a práva na spravedlivý proces, a to bez důkazů jakkoliv zanedbatelné škody kriminalizovaných občanů, kteří tato práva naplňují!

Již 30. 1. 2008 vydal Nejvyšší soud ČR judikát 3 Tdo 52/2008, který občanům i státním orgánům sdělil, že pěstování a zpracování léčivého konopí k alternativní léčbě není trestný čin, i když nemáte příslušné povolení úřadů, ale policie, státní zastupitelství a soudy mají politickou zakázku zavírat občany do vězení, strašit je a kriminalizovat a policie jde zneužít proti občanům díky záměrnému legislativnímu paskvilu v dané věci nejlépe od roku 1989!
O tom nejlépe svědčí fakt, že roky soudy vláčená paní Marie Brodská, která byla 30. 1. 2008 Nejvyšším soudem ČR judikátem 3 Tdo 52/2008 zproštěna viny a trestu za alternativní léčbu konopím, je za to samé jednání v letech 2011 a 2012 opětovně kriminalizována a konopí jí bylo zabaveno a opětovně se zhoršil její zdravotní stav, což ústavnímu soudu vůbec nevadilo…!

Ústavní soud v dubnu 2012 judikát nejvyššího soudu z roku 2008 u odsouzeného Dušana Dvořáka zapřel přes přípustné riziko jednání nabízející se paragrafem 31, odst. 1 trestního zákoníku a důkazy o společenské prospěšnosti konání Dušana Dvořáka a zákonné podmínky trestnosti skutku (společenská nebezpečnost), má-li být jednání označeno jako trestný čin!

Ústavní soud stejně jako soudy nižších stupňů žádal jako těžkého zločince potrestat zakladatele výzkumu „Konopí je lék“ Dušana Dvořáka za to, že neměl k pěstování léčivého konopí povolení ministerstva zdravotnictví, které však 12 let Dušanu Dvořákovi sděluje, že povolení k pěstování léčivého konopí český právní řád nezná, a to ani k výzkumu, což bylo ústavnímu soudu známo a doloženo spolu s písemnou podporou odborné garance a jednání Dušana Dvořáka od českých a zahraničních asociací a odborných společností, primátora města Olomouce, odbornou garancí dvou rektorů Palackého univerzity v Olomouci, podporou lékařů, vědců, právníků, umělců, odborníků v pomáhajících profesích a především nemocných, kteří u soudu s Dušanem Dvořákem společně s lékaři svědčili a podávali důkazy. Státní zastupitelství, policie a soud od Dušana Dvořáka v trestních řízeních opakovaně žádají předložit povolení k pěstování léčivého konopí jako doklad legálního jednání i přes judikát Nejvyššího soudu z roku 2008 a registraci výzkumu „Konopí je lék“ odborné spolčenosti Konopí je lék,o.s. u ministerstva vnitra ČR v srpnu 2008 jako posílení judikátu NS ČR z ledna 2008 zákonem o sdružování občanů a vědomím úřadů, že povolení k výsadbě léčivého konopí  MZ ČR nevydává!

Povolení k zacházení s léčivým konopím k obchodní činnosti a výzkumu patentovaných léčiv vydává MZ ČR od roku 2009, ale kriteria splní pouze bohatá farmaceutická firma, ne občané, kteří zpravidla používají jednoduché receptury.  

Léčivé konopí je přímo zhoubou farmaceutických firem, protože nejde patentovat a proto se dosud veřejnosti lže a záměrně hovoří jen o jeho paliativních účincích (zlepšení či stabilizace zdravotního stavu a úleva od bolesti), což samo o sobě stačí k zastavení zločinů proti lidskosti, ale je to vědomá mystifikace veřejnosti, když léčivé konopí vyléčí řadu těžkých nemocí a úrazů včetně některých typů rakoviny, těžkých popálenin atd., což neznamená vždy 100% úspěch, ale vždy maximální šetrnost a bezpečnost pro nemocného!

O povolení pěstování konopí k výzkumu léčivých genetik konopí a kurativní léčby (např. rakovina typu gliom, melanom) nemají farmaceutické firmy zájem, a to i pro nebezpečnou léčivost synergie kanabinoidů a dalších látek v konopí obsažených a ohrožení zisků z nemocnosti občanů, protože si takové konopí pak mohou občané sami vypěstovat a jednoduše zpracovat a ve spolupráci s lékaři a analytickými pracovišti dávkovat i pro doložení pro výzkumnou studii, což lze při zapojení občanů z vesnic se zahrádkami a odpovědném přístupu nemocných občanů a jejich rodin realizovat již nyní téměř zdarma na základě vzájemné občanské výpomoci.  

Nyní má být do českých lékáren namísto léčivého konopí dovážena marihuana z Holandska v ceně vyšší nejsprostšího drogového černého trhu za 8 Euro za gram samičího květu konopí, květu, který je záměrně propagandisticky nazýván marihuanou, což je vědomá mystifikace veřejnosti o léčivých kanabinoidech!

Ústavnímu soudu ČR bylo doloženo, že členové výzkumného programu „Konopí je lék“ se nejen prostřednictvím Dušana Dvořáka, lékařů, pedagogů, právníků a dalších 4 roky marně domáhajína všech státních institucích, vládě, parlamentu a kontrolních orgánech spolupráce s policií a Dušan Dvořák pěstování léčivého konopí na výzkumnické farmě v Ospělově oznamuje a kontrolní činnost a supervizi státních orgánů naopak maximálně vítá, ty ji však odmítají a namísto toho Dušana Dvořáka kriminalizují!

Ústavnímu soudu ČR bylo doloženo, že členové výzkumného programu „Konopí je lék“ na popud Dušana Dvořáka přes 3 roky marně žádají o policejní ochranu života a majetků rovněž nejvyšší vládní představitele, členy parlamentu a další instituce včetně soudů, aby se mohli léčit a dokládat s lékaři důkazy pro výzkum „Konopí je lék“, který je uskutečňovaný ve spolupráci s  akreditovanými pracovišti na analýzu kanabinoidů a výzkum byl realizován  kontrolovaně včetně nezamlčování neúspěchů, neboť kromě lásky není žádný lék všelékem, jak bývá někdy konopí nazýváno a u nemocných vytvářeny falešné naděje.  

Dušan Dvořák se v řízení o právo na léčbu konopím a právo na výzkum dostal jako první občan České republiky až k ústavnímu soudu a nyní je možné rozhodnout Evropským soudem pro lidská práva. Dušan Dvořák však v současné době s rodinou vede ve věci spojené s posláním výzkumného programu „Konopí je lék“ a vznikem mezinárodního vědeckovýzkumného pracoviště Edukativní konopná klinika a bezbariérového vzdělávání dospělých deset soudních pří, z toho polovinu trestněprávních, je dvakrát odsouzený, z toho jednou pravomocně, obžalovaný a obviněný, přestože veškeré úspory společně s rodinou vložil do zajištění výzkumu a je společně se členy rodiny z kriminálního jednání státních orgánů eufeministicky řečeno „drobátko pochroumaný“.

Dušan Dvořák byl ústavní soudem stvrzen jako právem odsouzený těžký zločinec za situace, kdy policie, státní zastupitelství a soudy včetně odvolacích odmítají členům výzkumného programu „Konopí je lék“ sdělit, kam se státním orgánům „vypařilo“ 300 kilogramů zabaveného léčivého konopí, za které Dušana Dvořáka kriminalizují a současně tytéž státní orgány odmítají šetřit zabité a zmrzačené spoluobčany díky zneužití policejních orgánů! Když policejní prezidium v roce 2011 šetření konečně nařídilo, státní zastupitelství šetření zastavilo. To vše bylo ústavnímu soudu známo a doloženo důkazy!   

Nyní již není kromě stížnosti ministra spravedlnosti Nejvyššímu soudu ČR (podáno v lednu 2012 k šetření) v ČR opravného právního prostředku na nezákonné rozhodnutí soudu, že Dušan Dvořák není vůči naprosté lhostejnosti poslanců, státních orgánů i veřejných médií ke zločinům proti lidskosti hluchý a slepý a podává důkazy, vzdělává veřejnost s cenou vlády Jana Fischera (2009) za www.konopijelek.cz

Při podání účinné žaloby na Českou republiku u Evropského soudu pro lidská práva vyhrajeme všichni.

Pozn. Členové mezinárodního výzkumného programu „Konopí je lék“ vystoupili v několika filmech: Rok konopí – právě v kinech, Konopné pašije – na Stream.cz,  v archivu ČT např. dokumenty Cannafest 2010 a Není droga jako droga.