Lidovci proti drogám, trestní podnět na Miroslava Kalouska


V únoru v roce 2004 zahájil předseda vládní KDU-ČSL a předseda ropočtového výboru Miroslav Kalousek a jeho ideolog války Jiří Vacek kampaň "Lidovci vyhlašují válku proti drogám".

V průběhu roku 2004 byl Miroslav Kalousek odbornou veřejností opakovaně vyzýván, ať těchto fašistických metod zanechá (viz zde v článku z Reflexu z května 2005)

V roce 2005 musel pod nátlakem veřejnosti odstoupit Jiří Vacek z funkce náměstka ministra vnitra (viz výše v článku). 

Protože se ani Jiří Vacek, ani Miroslav Kalousek za své zločiny neomluvili, podal na ně Dušan Dvořák trestní podnět. Zatímco Jiřího Vacka police vyšetřovala, Miroslava Kalouska nikoliv. Stížnostními postupy byla sice věc řešena až Nejvyšším státním zastupitelstvím (viz níže), ale předanému Vrchnímu státnímu zastupitelství v Olomouci se nechtělo pálit prsty a "neshledalo porušení zákona", i když, jak bylo doloženo, důsledky této nenávistné ideologie mají vliv nejen na miliardové škody na rozpočtu, ale především jsou páchány zločiny proti lidskosti na zcela nevinných lidech. 

Je dobré připomenout, že lidovecká "Válka proti drogám" mohla být rovněž kouřovou clonou a vrtěti psem ke vstupu ČR do EU (1.5.2004) a "utajení" nově přijatého § 29 zákona o návykových látkách, který ve shodě s § 5, odstavec 5. od července 2004 povoloval občanům pěstovat a zpracovávávat konopí k účelům pokusnickým bez hlášení úřadům, pokud budou pěstovat na ploše do 100m2/občana.
Dnes je podle Evropského monitorovacího centra pro drogy ČR největším producentem marihuany ....