Policejní prezidium ke zničení výzkumného programu


Na opětovnou žádost zakladatele výzkumného programu "Konopí je lék" Dušana Dvořáka předsedovi vlády a předsedkyni parlamentu o zastavení systémového porušování § 2 zákona o policii (chránit životy a majetky občanů) a urgentní aplikaci § 31, odst. 1 trestního zákoníku (přípustné riziko) jako prevenci zabití a zmrzačení dalších nevinných občanů státními orgány v reakci na brutální zásah v Edukativní konopné klinice 9.prosince 2011 náměstek policejní prezidia Martin Červíček napsal níže uvedený žvást. 
Znehodnocení výzkumu "Konopí je lék", matečních rostlin, léčivého konopí a archivovaných vzorků z výzkumu v letech 2010 - 2011 v Edukativní konopné klinice dne 9.prosince 2011 (Ateliér ALF, Bořivojova 90, 130 00 Praha 3) se totiž opětovně nestalo na pokyn policie, ale na pokyn státního zastupitelství, konkrétně Obvodního státního zastupitelství Praha 3.
SKPV Policie ČR Praha 3 Dušanu Dvořákovi dne 8.prosince 2011 ústy komisaře Petra Donátka osobně slíbila, že udělá vše, aby výzkum nezničila a neohrozila nemocné. Stalo se tak po 4 letech marných žádostí policii o spolupráci a 3 letech žádostí o policejní ochranu