Okresní soud v Prostějově rozhodl, že Policie ČR a OSZ Prostějov je vždy v právu

Ministr spravedlnosti podal ve prospěch Dušana Dvořka stížnost o porušení zákona Nejvyššímu soudu ČR, že OSZ Prostějov (Mgr. Ivo Černík) porušil zákon, když zamítl stížnost Dušana Dvořáka za udělní pokuty 10 tisíc Kč za špatnou omluvu k policejnímu výslechu, přestože Dušan Dvořák doložil, že se policii nejde dovolat a domluvit na jiném termínu. 
Nejvyšší soud rozhodl, že došlo k porušení zákona (důkaz zde).
Přesto Okresní soud v Prostějově (Mgr. Ilona Otrubová) rozhodl, a to bez možnosti odvolání, že pokuta 10.tisíc Kč je oprávněná a nelze se proti verdiktu odvolat. 
Nutno uvést, že Mgr. Ivo Černík opakovaně porušil zákon a třikrát podal soudu žádost na likvidaci léčivého konopí na výzkumnické farmě v Ospělově a zdůvodňoval to argumenty jako ze zvlášní školy (zde), Mgr. Ilona Otrubová souhlasila s trestem pro Dušana Dvořáka, přestože svědci doložili, že jednáním OSZ Prostějov dochází k smrtelným dopadům a zmrzačení občanů a odmítala nechat prošetřit, kam se Policii ČR a OSZ v Prostějově Prostějov ztratilo cca 300 kilogramů lečivého konopí a souhlasila, aby bylo konopí - v rozporu s platným trestním zákoníkem - měřeno pouze ze samičího květu jako dealerů marihuany (stížnost Olomoučanů ministru spravedlnosti zde).