České televizi: Děkuji Všem lidem, kteří pomáhají. Miroslav Diviš Pelhřimov


Datum: 8. května 2012 10:37
Komu: posta@vlada.cz, posta@psp.cz
Kopie: radact@ceskatelevize.cz, ctk@mail.ctk.cz, info@konopijelek.cz

Vážený pane magistře Dvořáku píši Vám pár řádků.

Jmenuji se Miroslav Diviš, jsem z Pelhřimova. Vážně jsem onemocněl. Díky této skutečnosti jsem objevil web. stránky ...konopijelek.cz.
Je to velmi ušlechtilá činnost co činíte, těší to mne i moje spolupracovníky které jsem informoval. Takových lidí co se pro správnou věc dokáží obětovat v České republice není mnoho.. Rapidně ubývají.
Velmi Vás podporuji!!!

Doufám, v nezávislost Nejvyššího soudu ČR , zdravý rozum, neovlivnitelnost  lidí kteří budou o Vašem osudu rozhodovat.
Je dost možné, že ti co vytváří nedemokratický systém založený na zastrašování lidí budou jednou nuceni sami použít lék z konopí, aby se uzdravili. Budou to třeba Ti lidé na jejichž adresy svůj příspěvek posílám a dosud nezvedli ruku na podporu..
Podporují Vás moc i naši zaměstnanci.
Našel jsem též na webu příběh vězněného pana Tetoura.  
Jestli pan Miloslav Tetour prodělává utrpení, byl defacto odsouzen za stejnou záslužnou věc jako ve Vašem případě  za pěstování, výzkum léku z konopí a v případě, že z prodeje léku platil řádně  státu odvody a přesto za tuto činnost je v současné době vězněn, tak to je zločin našich orgánů v mnoha ohledech.
Posílám tento svůj příspěvek na adresy, které jsem vyčetl na webu konopijelek.cz, z důvodů abych Vám všem perzekvovaným svým hlasem pomohl.
Dá se vytušit v jak těžké situaci se Vy skvělí lidé nacházíte díky lhostejnosti a zjištnému záměru zainteresovaných lidí. Všeobecně víme jak nesmírně obtížné je cokoliv prosadit vyjma odměn zákonodárců.
Je to velmi těžké existenčně nebezpečné  břemeno především díky lobingu. Ve všem vězí ohromné miliardy zisků. 
Osobně obětavě pracuji jako plebejec ročně 4500 hodin, zajišťuji práci a živobytí více lidem.
Jsem ohrožen hypotéčním úvěrem jako podnikající fyzická osoba. Ručím vším co jsem si doslova vydřel za život tvrdé práce. Necítím zde v republice jistotu, klid ani svobodu slova.. Podnikání je nesmírná dřina hraničící s ohrožením zdraví. Mrzí mne jak se plýtvá, nehospodaří a krade. Jak o zisku státu rozhodují lidé, kteří se tváří na oko jak hospodaří a přitom nadhodnota mizí v propasti kapes zlodějů a mafií.
Volím od začátku ODS není to ale z důvodů, že s nimi sympatizuji. Časy sympatií dávno odplynuly. Všechna politická seskupení v zemi trpí symptomem vyhoření. Chybí čestní odborníci a kvalitní zákony. Česká země rozvoj podnikání potřebuje. Podnikání je jediný zdroj bytí, přežití, rozvoje každého státu, zdroj úrovně, zdroj zajištění pracujících.
Ani jedna politická strana podnikání nepodporuje a hospodářství devastuje. .. Všechny rezorty jsou v totálním úpadku. Politici si vytváří zákony, obsazují posty svými lidmi tak, aby se nikdy nic nevyšetřilo, plynul jim neutuchající zdroj příjmů, byl vytvářen chaos lhaním, strašením a nejistotou. Je to zločin určitých lidí zbabělců kteří se dostali do politických postů a těží ze situace chaosu. Občan v tomto systému nemá dovolání. Policie je zkorumpovaná mafie. To co vám píši je můj názor a všeobecně známý jev. Nic nového pod sluncem. Mnoho uvažujících lidí mají stejný názor, mezi občany je obrovská nespokojenost. Většinu vět co zmiňuji čteme denně v tisku. Nejsem absolutně pesimista. Dění kolem sebe sleduji. . 
Vše se musí jak říká sám Dalajlama vyfackovat. 
Musíme tedy všichni co mají zájem o kvalitu života rozdávat kolem sebe facky pouze těm co si je zaslouží.
Vaše činnost je kriminalizována, jste pochopitelně nežádoucí pro tento úzký uzavřený kruh horní vrstvy tzv. společnosti. Ohrožujete zisky mocných.
Kdo se moc ozývá může se ocitnout v ústavu psychiatrie  s diagnozou "nesvéprávný"  a bude léčen sedativy  To vše lze snadno i soudně zajistit. 
Nechám se překvapit co bude plynout mne za postih vzhledem k mému příspěvku
Nikoho se ale nebojím..
Měl jste si raději zvolit zálibu najíždět autem na přechodech do lidí. To se dá snadno ututlat a nikomu by to nevytvářelo díru v korytu.
Držím Vám pane Dvořáku palce, přeji si abyste mohl být spokojeným občanem v České republice, abyste pokračoval v objevování účinků zázračného léku konopí. 
Apeluji též na všechny odvážné lidi, na svědomité zákonodárce, na ty co mají svědomí,  kteří mohou pro tuto ušlechtilou věc cokoliv učinit, aby neváhali pomoct a urychleně zvednout ruku. 
Děkuji Všem lidem kteří pomáhají. Miroslav Diviš Pelhřimov


Odpověď Dušana Dvořáka. 
Zdravím a děkuji převelice. 
Děkuji Vám za slova podpory, týkají se tisíců a možná spíše desetisíců nevinných lidí, zejména seniorů na vesnicích, kteří v tradici předků o léčivých účincích léčivky konopí (nově kanabinoidů, flavonoidů, terpenů, chlorofylu, aminokyselin .......) vědí už od svých babiček a nepotřebují k tomu vystudovat medicínu a sedat na zadek před objevy dobrého a laskavého člověka, kolegu, Olomoučana a světoznámého vědce Ondřeje Lumíra Hanuše z Hebrejské univerzity a stovek vědeckých kapacit a lékařů a znalých nemocných a také všech čtyř rektorů Univerzity Palackého v Olomouci od roku 1989, kteří se doložitelně postavili za výzkum léčivých účinků synergie kanabinoidů a účinných látek v konopí na lidské zdraví a hospodářský užitek celé země a zastavení kriminalizování nevinných občanů,  Jana Mačáková a Josef Jařab nemlčeli již v roce 2008 po judikátu Nejvyššího soudu v případě Marie Brodské.

Lumír Ondřej Hanuš dostal od Univerzity Palackého v době  výročí osbozujícího verdiktu v případě Libuše Bryndové a rok po mém prvním trestním procesu za totožné jednání v roce 2010 čestný doktorát Univerzity Palackého, kdy rektor Univerzity Palackého Lubomír Dvořák musel – zřejmě k výročí pádu Bastily 13. července 2010 - u prostějovského soudu jako malý kluk zděšené soudkyni dosvědčovat, že opravdu podpořil výzkumný projekt "Konopí je lék" na doporučení Lumíra Ondřeje Hanuše a plánovali jsme společně po úrodě konopí na výzkumnické farmě v Ospělově schůzku na Lékařské fakultě UP. 

Od dalšího rektora Miroslava Mašláně přijal Lumír Ondřej Hanuš v květnu 2011 čestný doktorát za výzkum léčivých účinků kanabinoidů (zejména endokanabinoidů) a my jsme přesně v tu dobu na mezinárodním semináři „Konopí je lék“ pro lékaře a odbornou veřejnost v pražské Edukativní konopné klinice mj. publikovali první lékařkou kazuistiku o léčbě tzv. diabetické nohy a neamputace končetin konopnou mastí z výzkumu "Konopí je lék" (až 3 tisíce amputací ročně - Česká a Slovenská republika) za naprosté lhostejnosti dodnes mlčících médií. 

Lumír Ondřej Hanuš se společně s nemocnými, lékaři a vědci již v roce 2008 veřejně postavil za zastavení zneužívání policie a v roce 2009 se aktivně zapojil do výzkumu léčby rakoviny, vzdělávacího a osvětového turné „Konopí je lék“.


Dnes řekněme asi jako první zcela veřejně, že pro zahájeni výroby takové vysoce léčivé a šetrné konopné masti pro diabetiky je optimální na 100 ml. lékařské vazelíny (doma vnitřního sádla) a kromě dalších léčivek dodat všechny léčivé látky v konopí s alespoň 33 mg. kanabinoidů, z toho zhruba 30 mg. dronabinolu a 1 - 3 mg. kanabidiolu. Zjednodušeně pro domácí účely kilogram čisté a kvalitní zelené sušiny konopí včetně okvětí a listů na 10 kilogramů masťového základu.


Čili stačí vypěstovat tradiční konopné subkultury v našem podnebném pásmu, nikoliv nutně typy indica, které jsou naopak velmi vhodné u onkologicky nemocných a nebo postupovat smícháním tradičních hybridů sativových odrůd konopí s odrůdami jako jsou Finola s vysokým obsahem CBD.  Je nutné vědět, že poměry a synergie kanabinoidů je specificky důležitá k daným typům onemocnění, kanabinoid CBG se jeví důležitým např. u Crohnovy choroby atd. Velmi perspektivní je rovněž nedekarboxylace kanabinoidů (neusušení a neohřátí konopí po vysušení k přeměně kyselin).


Máme materiály a důkazy k odborné diskusi a srovnávacím studiím a klademe veřejně otázky, zda jsou účinky konopné masti hojivější při zvýšení terapeutické dávky na dvojnásobek a pětinásobek i vícenásobek kanabinoidů a jaká je optimální synergie nejen při léčbě diabetes, ale např. zhoubného melanomu. Máme jasné a jednoduché otázky, kdy a v jakém složení aplikovat primárně konopný výtažek jako lék první volby, což se při léčbě melanomu nabízí zcela jednoznačně a nabízíme synergii kanabinoidů THC k CBD až 2 : 1 jako onkologicky velmi šetrné a účinné léčivo, které si občan umí zajistit, když může, má čas a není líný.


Žádáme odbornou diskusi lékařů a vědeckých pracovníků k separaci látek z konopí jako jsou terpeny nebo chlorofyl z léčivého konopí, jak se např. uvádí jako údajně prospěšné u briského konopného spray Sativex, který zkušený nemocný i lékař odmítne nejen kvůli vysoké ceně, nebo otázky k čištění konopné masti (výtažků) vodou (aktivním uhlím) kvůli chlorofylu. 

Masti z lihových nálevů chlorofyl obsahují a mají dle nás srovnatelné účinky, takže je jejich výroba ekonomičtější i pro velkovýrobce, i pro babičku na vesnici, která má současně bez jakékoliv separace a náročných chemických postupů v laboratoři doma na poličce nejkvalitnější lihovou konopnou tinkturu na mnohá trápení včetně bolesti a třasu, dcera migrény, muž od kamarádky na bolestivé záněty a děravé klouby po borelioze apod. 


Jednoduše odpařitelnou tinkturu lze dát do mnoha pokrmů v přesných dávkách, stejně jako čípků, elektronických cigaret a jiných vysoce účinných a jednoduše zpracovatelných léčivých modalit konopí.


Konopný výtažek lze rovněž získat velmi bezpečně řadou dalších domácích postupů a lidových receptur, jmenujme zejména šetrné olejové základy, mražení nebo polynátor pylu.  


Nikdy nezapomínejme, že již staří Číňané napsali, že konopí obsahuje látky, které stejně jako vše, co příroda dává, je potřeba přijmout s respektem a mohou vzít člověku duši, když se k bylince staví lidé neuctivě, naštěstí nevezme ani při excesivním užívání život jako mnohé léky, potraviny nebo tvrdé drogy jako alkohol. 


Nemocní lidé o žádné zpití se do němoty díky marihuaně nestojí, jak se zřejmě veřejnost domnívá naočkována medii servilními k inzerentům reklam a politické korupci, která vždy vyšumí do ztracena jako v případech stovek vysokých politiků a úředníků.
  
Léčba konopnou sušinou, mastí, čajem, máslem, výtažkem apod. u těžkých bolestí, kožních chorob, zánětů a onkologických a autoimunitních onemocnění apod. není slučitelná s kriminalizací takového nemocného člověka, jako si pan Miloslav Tetour - a nedávno sebevraždu spáchající roky kriminalizovaná Marie Brodská - jako svéprávný vzdělaný člověk ku prospěchu své rodiny i této země pomáhal, zdanil, co mohl a žádnou marihuanu nikdy nikomu neprodával a nebyl k nemocným lhostejný a hovořil o tom veřejně. 


Miloslav Tetour na důkazech a ověřitelných datech spočítal hektarovou výnosnost léčivého konopí pro nemocné a výhody pro občany a tento stát a zaplatil za to tvrdnou daň, vlastní svobodu. 


Miloslav Tetour je ve vězení za to, že nebyl lhostejný a nemlčel a byl odpovědný a svéprávný, jako nemlčela a nepřijala trest Marie Brodská, nepřijala trest Libuše Bryndová, nemlčela a nepřijala trest Jan Marie Bém, nemlčel Zbyněk Kopřiva, Petr Ladislav Kodym, Philip Polívka, Milan Špaček, Martina Kafková, Olga Novotná, Věra Kruková, Jana Budařová, Dušan a Radomíra Dvořákovi a stovky dalších spoluobčanů včetně vědců a lékařů, kteří někdy i opakovaně svědčili v pozici zloduchů a zločinců u soudu anebo veřejně hovořili v parlamentu s mnoha členy vlády s podporou desetisíců spoluobčanů. 

Desetitisíce občanů napsali za sebe a své blízké protestní dopisy poslancům nebo alespoň podepsali petice za zastavení takového zrůdného šílenství. Více než 50 tisíc občanů České republiky včetně rektorů univerzit nemlčelo a dali to politikům a státní správě se jménem a bydlištěm veřejně najevo! 


Neprodat nikdy ani gram marihuany byla a je stavovská čest pěstitelů léčivého konopí.


Odměnit pěstitele léčivého konopí, lékaře, vědce, bylinkáře a všechny osoby v pomáhajících profesích za neamputovanou končetinu, zastavení křečí, třasu, vysokého tlaku, těžkých bolestí, bujení rakoviny apod. je vždy věcí dohody mezi občany. Každý soudný člověk chápe, že jsou za tím stovky hodin práce a nemalých nákladů. 
Lidé si mohou účinně a velmi levně pomoci sami, ale navzájem si nedůvěřují, závidí, ubližují si, protože z léčivého konopí se mediálně a zcela záměrně lživě dělá marihuana, kterou není a nikdy nebylo. 
Dnes už manipulace s veřejností došla tak daleko, že se pěstitelé konopí na marihuanu z indoorových pěstíren plného pouze kanabinoidu THC s obsahem 25 – 30% THC v květu nazývají v TV NOVA a České televizi pěstitelé konopí, i když každý moula vidí, že jde o prodejce vysoce výnosné a mnohdy velmi toxické marihuany pro černý trh, která skutečně ohrožuje naši mládež a především ohrožuje nemocné! 


Domácí pěstování léčivého konopí i v umělých podmínkách nebo pěstování nevládních organizací, družstev nebo univerzit nebo užívání konopného květu ještě neznamená dealerství drog a už vůbec neznamená zneužívání marihuany a šíření toxikomanie nebo výrobu drog, jak ji rozumíme a chápeme, to jsou zcela odlišné odborné kategorie a jako adiktolog, psychoterapeut, cannabisterapeut a vzdělaný člověk o tom mám dostatek důkazů a odborných argumentů včetně záměrně mylné interpretace a zneužívaní slova droga (lék, bylina). 


Protistrana nemá jediný argument včetně mezinárodních úmluv, které nenařizují zneužívat policii!


Každá pěstování rajčat znalá rodina na vesnici si může zcela legálně vydělat v souladu se zákonem 100 tisíc korun čistého bez zdanění ročně, když aplikuje zákonnou vzájemnou sousedskou výpomoc a daruje zdarma konopí na výzkum a má zahrádku, pěstuje čisté léčivé konopí a sousedi jsou dobrosrdeční a přející lidé a přitom právě tito lidé mohou být skuteční mecenáši a filantropové mezinárodního výzkumu "Konopí je lék", kdyby státní zastupitelství a nižší soudy dodnes nezneužívaly policisty k ochraně drogové a farmaceutické mafie za mlčení sklopených hlav poslanců a odpovědných úředníků. 


Nevěřím, že slušný policista souhlasí s vláčením nevinných lidí po soudech a kriminálech, lidí, kteří sobě nebo druhým pomáhají  a nikomu neškodí, nevěřím, že jsou to vzdělaní a zákona dbalí policisté, kteří žádají soudy, tyto občany v rozporu s presumpcí neviny trestněprávně řešit, protože mají lupénku, cukrovku, alzheimera, atma, roztroušenou sklerózu, rakovinu apod. a vědí, že se to může týkat také jejich vlastních rodin. Jenže státní zastupitelství trvají na tzv. neodkladných úkonech policie a alibisticky útočí proti všem lidem jako proti dealerům drog a policisté proti rozhodnutí státních zástupců a soudů nemohou nic dělat, nemohou se vzbouřit a nesplnit rozkaz! 

Pro policistu i občana je důležitá srozumitelnost zákonů, předvídatelnost právního prostředí a jednoznačná interpretace zákona. Ale k tomu není žádná politická a úřední vůle, nemlčí pouze pár soudců a právníci mají žně a občané tryzny. 


Nejvyšší soud již v roce 2008 řekl, že pěstování a zpracování a konopí k léčbě není žádný trestný čin, i když nemá občan žádné úřední povolení. 
Nižší soudy  a státní zastupitelství tento judikát nejvyššího soudu (!) v případě znovu kriminalizované Marie Brodské, judikát, který sjednocuje a interpretuje výklad zákona, od toho je nejvyšším soudem, dodnes nedbají a zneužívají trestního práva a všechno zabavené konopí měří policie pouze z květu samičích rostlin, i když v roce 2008 a 2009 dostala policie a státní zastupitelství a soudy účinné právní nástroje, jak léčbu konopím od dealerství marihuany odlišit. 

1) Policie se musí řídit zákonem o policii, pro občany je klíčový paragraf 2, který policii ukládá zákonnou povinnost chránit životy a majetky občanů.
2) Zákon a návykových látkách v paragrafu 5, ods. 5 a paragrafu 29 svoluje občanům bez hlášení úřadům  pěstovat necertikované odrůdy konopí až na ploše do 100 m2 a zpracovávat je k účelům pokusnickým (vědeckovýzkumným), pokud obsahují legální množství kanabinoidu THC.
3) Trestní právo pak tyto legální odrůdy léčivého konopí specifikuje a říká, že jde pouze o odrůdy konopí, které v celém svém obsahu neobsahují více než 0,3% THC a že tyto odrůdy je možné zpracovávat k pokusnickým a alternativním účelům i s ohledem na uvedení prvních kanabinoidů v lékopise (2008)!


K další opoře nezneužívat policii neodkladným úkonem slouží paragraf 31, odst. 1 trestního zákoníku (přípustné riziko), který posiluje právní dohled státu prostřednictvím státních zastupitelství, neboť není nutné aplikovat tzv. neodkladný policejní úkon a zlikvidovat všechno konopí ze zahrádky a sebrat lidem masti, čaje, tinktury apod. a vláčet nevinného člověka jako zločince v trestním řízení, ale na náklady státu nejprve (velmi slušně a zdvořile) v případě podezření z šíření toxikomanie a prodeje drog za tímto účelem změřit sporný obsah kanabinoidu THC z celé jedné rostliny a určit průměr. 


Od roku 2012 má ze zákona probíhat měření THC pouze z průměrných hodnot květu, okvětí a listů společně, nejen ze stonku a kořene a zelených částí rostlin společně jako do roku 2012, což sice velmi významně zužuje počet léčivých odrůd konopí na minimum, ale stále jde o manévrovací prostor legálního jednání, avšak dnes nikdo občanům předem neřekne, že když pěstují legální konopí, neskončí ve vězení.  

Soudy v rozporu s judikátem nejvyššího soudu svolují k domovním prohlídkám bez předchozího měření kanabinoidů dle zákona a pěstování a zacházení s konopím dále kriminalizují jako údajnou výrobu drog a vláčejí občany trestním řízením i za tzv. technické odrůdy konopí a policie na příkazy státních zastupitelství a soudů stále měří THC pouze a jen z květu dle policejních metodik právně podřazených trestnímu zákonu, které ani občané neznají a nemusí znát! Na judikát nejvyššího soudu z roku 2008 o legálnosti alternativní léčby konopím pak vůbec nikdo nehledí!


Každý botanik nebo zkušený pěstitel tzv. technického konopí ví, že klimatické podmínky mohou způsobit, že květ tzv. technických odrůd konopí může v našich podmínkách obsahovat až 3% THC, například odrůda Finola. Když má konopí v květu do 10% THC, rozhodně neměl občan do roku 2012 na zahrádce nelegální odrůdu konopí, neboť tato rostlina neměla  v celém svém obsahu více než 0,3% THC, jak určovalo trestní právo ve vládním nařízení, jaké odrůdy konopí je povoleno pěstovat bez trestní sankce!


Jak se má občan proti takovéto státní zvůli právně bránit, když respektuje zákony a soudy a státní zastupitelství tvrdí, že mrzačit a zneuctívat občany policie může a může měřit kanabinoidy pouze z květu jako u dealerů marihuany a hrubém v rozporu se zákonem? Žádá povolení, které nikdo nevydává, žádá o policejní ochranu, žádá důkazy viny atd.

Snažíme se ukazovat příklady dobré praxe, vzdělávat odbornou a laickou veřejnost a dokládat důkazy, že výzkum léčivých kanabinoidů prospěje celé naší zemi a národnímu hospodářství mnohem více, než evropské prvenství v pěstování konopí na marihuanu! 


Nemlčíme ke zločinům proti lidskosti, nebojíme se a jsme kriminalizováni jako zločinečtí gangsteři, ale mrtví a zmrzačení lidé jsou za těmi, kteří na nás plivají, urážejí, okrádají a posílají do vězení. 


Masáž státních orgánů je opravdu převeliká a vůbec ne léčivá, smutná, bolestná a cynicky slepá k úctě, důstojnosti a respektu k občanům a zoufale slepá rovněž ke škodám na státním rozpočtu. 


Mlčení veřejnoprávních médií a veřejnosti obecně vůbec nerozumím. Přece v této zemi nežije tolik lhostejných, anebo hloupých či zkorumpovaných lidí. 
Stále doufám, že ne.