Odvolání krajskému soudu v Brně

Vážený krajský soude
Byli jsme vyzváni, abychom se ve vlastním zájmu dostavili 16.2.2011 v 8.30 hod. ke Krajského soudu v Brně a případně předložili nové skutečnosti k projednávanému odvolání vedenému pod Č.J.3 To 25/2011 ve věci pěstování léčivého konopí a jeho zpracování a poskytování nemocným na základě doporučení lékaře odbornou společností Konopí je lék,o.s., které jsem zakladatelem, resp. iniciátorem založení ( 2008), zakladatelem Konopné apatyky královny koloběžky první (2009) a ředitelem Edukativní konopné kliniky v Praze (2010).
Za vzdělávání laické a odborné veřejnosti v léčbě konopím jsem byl oceněn expremiérem Janem Fischerem (2009, viz spis 2 T 104 /2010) a hl. městem Prahou (2010, viz křivé svědectví úředníků MHMP uvedené ve spisu 2 T 104 /2010, OS Prostějov však nešetřené) a současně odsouzen jako spolumajitel údajně špatně oploceného pozemku výzkumnické farmy v Ospělově prostějovským soudem v říjnu 2010 (Čj. 2 T 104 /2010). Manželka, rovněž členka odborné společnosti a spolumajitelka pozemku, domu a plotu byla na návrh státního zástupce při záverečném stání u OS Prostějov osvobozena, protože, jak v soudní síni řekl státní zástupce z OSZ Prostějov, je obžalovaná již dosti potrestána životem s obžalovaným. Jakou má tato charakteristika manželčina života vazbu na špatný plot nebo vzdělávání veřejnosti, za což jsem odsouzen, jsme se však u soudu nedozvěděli.
V odvolání krajskému soudu jsme uvedli řadu skutečností, které OS Prostějov nezhodnotil, zejména pak nežádal po státním zástupci OSZ Prostějov doložení alespoň jednoho jediného skutku, který by doložil společenskou nebezpečnost jednání obžalovaných jako nezbytného znaku trestného činu v demokratické společnosti dle Trestního zákona, především však nám bylo upřeno právo na spravedlivý proces, neboť vůbec nebyla posouzena a šetřena neplatnost daného zákona dle evropského práva a nesplnění evropské směrnice 98/34 (viz spis 2 T 104 /2010, viz odvolání). Není možné obžalovávat a soudit kohokoliv, jestliže je daný zákon právně neúčinný, tzn. neplatný.
Nové skutečnosti:
1)      Ve spise 2 T 104 /2010 není uvedeno zdůvodnění státního zástupce z OSZ Prostějov a soudkyně OS Prostějov toto nežádala vysvětlit a vůbec ani nešetřila, jak je právně možné, že je k propadnutí zabavené věci navrženo pouze cca 25 kg léčivého konopí a nikoliv přes 300 kilo léčivého konopí, které bylo v roce 2009 odborné spolenčnosti Konopí je lék,o.s. daným státním zástupcem a policisty na výzkumnické farmě odborné společnosti v Ospělově zabaveno a vzhledem k předčasné sklizni většiny rostlin i znehodnoceno. Množství rostlin a jejich rostlinná hmota je patrná jak z darovací smlouvy (viz spis), tak z fotodokumentace policie, záběrů České televize,  TV Nova, MF Dnes apod.. Domníváme se, že toto má býti v trestněprávním řízení šetřeno, neboť léčivé konopí naše společnost opakovaně písemně žádá soud navrátit nemocným, kteří jsou tímto díky nezákonné činnosti státních orgánů doložitelně zabíjeni, zdravotně mrzačeni, okrádáni a kriminalizováni a jsou jim upírána Ustavou ČR a mezínárodními úmluvami garantovaná práva, což opakovaně odsoudil jak Nejvyšší soud, tak soudy krajské i okresní!
2)      Ve spise 2 T 104 /2010 není uvedeno sdělení Ministerstva zdravotnictví ČR, které odborné společnosti Konopí je lék,o.s. písemně potvrdilo, že není orgánem k vydání oprávnění (povolení) k pěstování léčivého konopí, jak hovoří Trestní zákon a Trestní zákoník (kdo bez povolení …, kdo neoprávněně…). Ze strany MZ ČR jde o nezákonné jednání, neboť právě MZ ČR bylo ze zákona povinnováno tuto skutečnost splnit již od roku 1993! Toto sdělení MZ ČR Vám doložíme při jednání. Státní zástupce ani OS Prostějov však nezahájil žádné řízení proti MZ ČR ač toto věděl a namísto toho kriminalizuje občany konající v souladu se zákony jako členové odborné společnosti Konopí je lék,o.,s. a desítky dalších spoluobčanů včetně svědků vypovídajících u OS Prostějov. Přestože státní zástupce neumí doložit, jak oprávnění vypadá a kdo jej vydává, dovoluje si stejně jako OS Prostějov nepravdivě tvrdit, že jsme naši činnost dělali neoprávněně, ač ji má odborná společnost Konopí je lék,o.s. Ministerstvem vnitra ČR řádně schválenu (IČO: 227 27 281, registrace u MV ČR 7.8.2008, VS/1-1/72502/ 08-R)
3)      Ve spise 2 T 104 /2010 není uvedeno žádné zdůvodnění OS Prostějov, proč OS Prostějov  nevyzval k svědecké výpovědi níže uvedené svědky (ve spise 2 T 104 /2010 uvedeno včetně adres níže uvedených svědků), když přitom výpověď níže uvedených svědků může rovněž doložit nevinnu obžalovaných a nezákonné jednání vysokých politiků a úředníků. Konkrétně šlo zejména a o tyto svědky, kteří nebyli nikdy předvoláni:  
MUDr. et Mgr. Ivan Langer, exministr vnitra a neformální poradce premiéra Petra Nečase pro financování ODS ve věci svědectví, že jako ministr vnitra a poslanec:
  • Obdržel v roce 2008 v březnu osobní písemnou žádost Mgr. Dušana Dvořáka o změnu právní situace pro nemocné, kteří se léčí konopím a že jej Mgr. Dušan Dvořák písemně i ústně opakovaně žádal, aby společně s dalšími poslanci podal podnět ÚS k posouzení kolize trestního zákona ve věcech trestněprávně řešených „drogových paragrafů“ s Ústavou ČR a zdánlivě protiprávní situace, do které se nemocní lidé dostávají, když se chtějí léčit konopím a jak je proti nim zneužívána policie!
  • Obdržel v roce 2008 v květnu písemné oznámení Mgr. Dušana Dvořáka o jeho pěstování a zpracování 77 rostlin léčivého konopí pro léčbu nemocných (bylo v kopii zasláno rovněž OSZ Olomouc a na 33 dalších adres a všem 77 signatářům občanské iniciativy Konopí je lék z 21.března 2008)
  • Hlasoval v roce 2008 opakovaně pro přijetí takového trestního zákoníku platného od ledna 2010, který malopěstitele léčivého konopí kriminalizuje nejvíce od roku 1989 a činí v důkazní praxi nemožnost odvolání se na verdikty Nejvyššího soudu z roku 2006 a 2008, které rozhodly, že pěstování konopí není výroba drog a pěstování a zpracování konopí k léčbě není trestný čin
  • V roce 2009 v březnu ve Vídni jako ministr vnitra podepsal za EU a ČR takovou desetiletou strategii drogové politiky OSN, která popírá závěry výročních zpráv daného odboru OSN, kriminalizuje nemocné léčící se konopím a jinými látkami na seznamu OPL a zcela vypustila humanistické principy práce s drogově závislými lidmi na ulicích, které chrání veřejné zdraví společnosti, tzv. harm reduction a toto podepsal, ač doložitelně věděl, že takovéto zaměření strategie OSN jen zvyšuje zisky drogových mafií a farmaceutických společností, ničí zdraví a životy desítek milionů lidí a ruinuje veřejné finanční prostředky, neboť již 30 .6.1997 předložil jako poslanec parlamentu sněmovně PSP obsáhlou zprávu o řešení drogové politiky s názvem racionální drogová politika, kde na str. 2 uvádí přehlednou tabulku o ziscích z černého obchodu s drogami a v textu celé zprávy dokládá jasné a průkazné znalosti ze zákulisí tzv. drogové války proti vlastním občanům a nemocným lidem
  • A dále jako poslanec parlamentu hostil v dubnu 2010 v prostorách PSP velmi kvalitní odborníky na semináři Perspektivy léčby konopím. Ivan Langer si na semináři pochvaloval léčebné užití konopí, ale veřejně prohlásil, že nedovolí, aby si lidé mohli bylinu konopí pěstovat ke své léčbě, ač znal výše uvedené a věděl, že toto jednání občanů nikoho neohrožuje, užití konopí je bezpečné, levné a účinné a že konopí nikdy nikoho nezabilo a je nejen kvalitním lékem v rámci paliativní, ale i kauzální léčby a léčby urgentních stavů!
Doc. MUDr. et PhDr. Kamil Kalina, zaměstnanec Centra adiktologie Lékařské fakulty UK v Praze ve věci svědectví, že jako nejvyšší vládní úředník pro drogovou politiku (1992 -1994, 2006 -2010):
  • Znal písemnou emailovou komunikaci Mgr. Dušana Dvořáka s ministerstvem zdravotnictví z roku 2008 ve věci získání povolení k pěstování a zpracování léčivého konopí k výzkumu a léčbě a může doložit, že se MZČR vydání povolení vyhýbalo, resp. odmítalo vyjádřit a že doc. Kalina v roce 2009 Mgr. Dušanu Dvořákovi slíbil, že se pokusí výzkum léčby konopím zavést do akčního plánu vlády ČR pro rok 2010
  • Může doložit odbornou kvalifikaci a způsobilost, pedagogickou, terapeutickou a vědeckou Mgr. Dušana Dvořáka
MUDr. Pavel Bém, poslanec PSP ĆR ve věci svědectví, že jako primátor hl. Prahy a nositel ceny Jaroslava Skály (Doc. MUDr. Jaroslav Skála byl přední český adiktolog a psychoterapeut, zakladatel první záchytné stanice na světě, zakladatel léčby závislých v Praze u Apolináře, zakladatel Pražské psychoterapeutické fakulty, PST výcviků SUR, autor řady odborných knih a studií, nositel nejvyšších stáních vyznamenání):
  • Osobní účastí podpořil slavnostní zahájení Konopné apatyky královny koloběžky první, kterou otevřela odborná společnost Konopí je lék, o.s. v Praze na Žižkově 28. září 2009 a která poskytuje nemocným zdarma léčivé konopí i s vysokým obsahem THC a s vědomím Národní protidrogové centrally Policie ČR (viz spis)
  • Osobně společně s radními hl.města Prahy 11.května 2010 podpořil finanční dar hl. města Prahy na vybudování Edukativní konopné kliniky v Ateliéru ALF v Praze na Žižkově, která byla slavnostně otevřena 11. září 2010, což úředníci MHMP soudu zapřeli. V Edukativní konopné klinice je léčivé konopí  i s vysokým obsahem THC pěstováno, zpracováváno a poskytováno nemocným na doporučení lékařů z celé České republiky (viz spis) a s vědomím policie, vlády, NSS ČR a parlamentu.
Ve spisu 2 T 104 /2010 však dle našich informací chybí vyjádření primátora města Olomouce jako vyjádření z místa bydliště (zhruba 40 let jsem žil v Olomouci a manželka v Olomouci žila zhruba 20 let) a namísto toho je spisu uveden lživý hanopis na mne a manželku exstarosty obce, ve které nyní žijeme a na jehož nezákonné jednání si spolu s občany obce opakovaně stěžujeme, což bylo státnímu zástupci OSZ Prostějov známo ještě před podáním obžaloby! Proto si prosím vyjádření primátora města Olomouce vyžádejte,  original jsme předložili při jednání u OS Prostějov. Text vyjádření primátora je uveden v článku ze dne 24. ledna 2011 na http://dusandvorak.blog.respekt.ihned.cz
Věříme, že Krajský soud Brno rozsudek OS Prostějov posoudí dle - bohužel záměrně nejednoznačných - zákonů demokratické země a léčivé konopí v objemu alespoň 300 kg z policejní sklizně z roku 2009 bude neprodleně vráceno odborné společnosti Konopí je lék,o.s. nezničené a kvalitní, nebo krajský soud vydá příkaz k vypěstování daného objemu léčivého konopí na náklady státu pod supervzí šlechtitelů a pěstitelů odborné společnosti Konopí je lék,o.s. nebo přikáže vyplatit vzniklou škodu cca 77 mil. Kč. Jeden gram léčivého konopí je některými policisty, státními zástupci a soudy považován za tzv. Marihuanu a ta se prodává na černém trhu v ceně až 300 Kč/gram. Jeden gram výtažku z léčivého konopí (cca 10% zpracovávaného objemu léčivého konopí) se na černém trhu prodává za 2.000 Kč/gram, farmacutické mafie separovaný extrakt prodávají až za 8.000 Kč/gram (např. tzv. Sativex). Pokud bychom měřili cenu dle farmacutické mafie, kterou se do České republiky snaží přilákat exministr vnitra MUDr. Ivan Langer a podobní politici a úředníci starající se o naše veřejné blaho, způsobená škoda by byla finančně vyčíslena  - po odečtení nákladů na zpracování a distribuci na -  cenou 235 mil. Kč. Pokud byste nařídili vyplatit nám tuto částku, nebudeme se zlobit. My jsme léčivé konopí nikdy neprodali, vzniklou škodu však nemůžeme jen tak přejít, neboť naší odborné společnosti a především nemocným léčivé konopí zoufale schází a naprosto nevinní lidé zbytečně umírají a je zhoršován jejich zdrabvotní stav! Dovolujeme si připomenout, že již 4 produkty léčivého konopí jsou uvedeny jako léčivá látka ve Státním ústavu pro kontrolu léčiv (cannabis herba, resina, tinctura a oleum). V příloze Vám zasílám informační brožuru o Edukativní konopné klinice.
S upřímným pozdravem a přáním pevného zdraví           Mgr. Dušan Dvořák
V Praze dne 25.ledna 2011

Zveřejněno i s textem advokátova odvolání na blogu Respektu