10 den okvětu konopí a měření THC - technický předpis


Cannabis Sativa L, léčivá odrůda Finola, autostart, dvě sklizně v roce v podnebném pásmu ČR, výnos až 1 kg zelené sušiny na metr čtvereční při velmi dobré péči hospodáře, standardně polovina až třetina. 
Výnos semen na m2 při řádné péči hospodáře nebylo možné doložit a ověřt, přijela opet policie.

Datum: 4. září 2012 
Předmět: Re: dotaz dle zákona 106/1999 Sb.
Komu: podatelna@ukzuz.cz, posta@mze.cz, info@mze.cz
Kopie: openroyalacademy@gmail.com, "svaz@konopi.info" <svaz@konopi.info>, Posta <posta@vlada.cz>, Nadace Charty77 <Nadace77@bariery.cz>, ctk@mail.ctk.cz, olomouc@ctk.cz


Vaše zpráva ve věci Re: dotaz dle zákona 106/1999 Sb., zaslaná na adresu elektronické
podatelny MZe (podatelna@mze.cz) byla jejím poštovním systémem dne 9/4/2012 přijata a pod číslem 2012090402370158582 zařazena do fronty ke zpracování.

Ministerstvo zemědělství ČR
prostřednictvím  Ústřední zkušební a kontrolní ústav zemědělský MZ ČR
Na vědomí: Konopářský svaz a Rada vlády pro koordinaci protidrogové politiky, nadace Charty 77, Open Royal Academy, ČTK

Věc:
stížnost na odmítnutí žádosti dle zákona 106/1999 Sb. zákona o svobodném přístupu k informacím ke znění technického předpisu k měření THC v konopí nejpozději 10 den do odkvětu jak určuje evropský věstník

Odůvodnění:
UKÚZ odepřel zveřejnit dokument technického předpisu, který se občanům zavázala sdělit Vláda ČR vstupem do Evropského společenství v roce 2004 a změnou zákona o návykových látkách v paragrafu 29 v květnu 2004 a policie pak bez veřejné kontroly měří THC v konopí v rozporu s mezinárodními závazky i trestním zákoníkem a dostane do vězení každého pěstitele konopí!
Žádáme jednoznačnou odpověď znění technického předpisu k jednotlivým odrůdám konopí ve vztahu k dobám satby jednotlivých odrůd konopí pro pěstitele do 100m2/občana bez hlášení úřadům k účelům pokusnickým, kdy a jak přesně a podle čeho se pozná bez laboratoře za 15 milionů korun 10 den odkvětu konopí u jednotlivých odrůd dle pěstování u jednotlivých podnebných pásem registrovaných odrůd konopí u Evropské odrůdové banky a jaká jsou omezení pro pokusnické účely šlechtitelství a kromě následné - dle nás oprávěně zakázané bez příslušného povolení - extrakce dronabinolu a separace pryskyřic z konopí na hašiš, což s konopím nečiníme a dle nás oprávněně to zakazuje zákon o návykových látkách činit bez povolení MZ ČR!
Přestože hlásit pěstování nemusíme, každý rok nás přepadne policie a měří THC dle zcela odlišné metodiky měření THC v konopí podle metodiky OSN pro pašeráky drog, resp. hašiše a marihuany!

Dne 4. září 2012

S pozdravem a děkuji za oficiální stanovisko zaslané s podpisem pro účely Evropského soudu pro lidská práva

Dušan Dvořák, narozen 12.ledna 1962, Tylova 2, 779 00 Olomouc




Dne 12. srpna 2012 Medical Cannabis Social Club <dusan.dvorak@konopijelek.cz> napsal(a): 

Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský

Věc: dotaz dle zákona 106/1999 Sb.

Vážená paní, vážený pane
V červenci 2012 jste mi odpověděli na otázku k měření THC v konopí
Odkázali jste mne na evropskou směrnici - metodiku ke způsob měření THC v konopí
V metodice se hovoří, že k měření THC v konopí musí probíhat maximálně do desátého dne od odkvětu.
Sdělte mi prosím, jak je zákonem či jinou normou definován termín odkvět a jakou dobu asi v průměru představuje tento milník do doby celkové zralosti rostliny, která je v každé odrůdě více či méně odlišná.
Děkuji.

S pozdravem

12.srpna 2012
Dušan Dvořák, narozen 12.ledna 1962, Tylova 2, 779 00 Olomouc