Zastavme to šílenství!


Vážený pane ministře spravedlnosti a vážený pane ministře vnitra!

Já/My, níže podepsaní, Vás velmi laskavě a urgentně žádáme jménem desetisíců odpovědných a svéprávných občanů naší země o okamžité zastavení nezměrného utrpení a enormních škod na národním hospodářství působených státními orgány vůči lidem, kteří konopí pěstují k léčbě, výzkumu, relaxaci, hospodářskému užitku a nikomu neškodí a nejsou žádní dealeři marihuany!
Již dnes lze naplnit do praxe paragrafem 31, odst. 1 trestního zákoníku (přípustné riziko) a pragarafem 2 zákona o policii (chránit životy a majetky občanů) judikát Nejvyššího soudu ČR ze dne 30. 1. 2008, sp.zn. 3 Tdo 52/2008! Nejvyšší soud uvedl již v roce 2008, že není trestným činem, pokud si občan ke své alternativní léčbě pěstuje a zpracovává konopí i bez povolení úřadů! Povolení občanům totiž nikdo nevydává, ač jej občané roky žádají vydat! Judikát NS odpovídá ústavně garantovanému právu na důstojnost, právu na zdraví, právu na ochranu menšiny, právu na výzkum a dalším ústavně garantovaným právům, která mohou být zákony jen přiměřeně omezena, nikoliv zcela popřena a porušeno ústavní právo občanů na nezneužívání zákonů k jiným účelům – policistů, státních zástupců, soudců a pracovníků věznic.

Jsme vzdělaní lidé, řádní občané a jsme - nebo naši blizcí a přátelé - za mlčení veřejnoprávních médií i přes tisíce dopisů do parlamentu veřejně uráženi, haněni, okrádáni a kriminalizováni! Státní orgány působí zcela nevinným lidem těžká ublížení na zdraví včetně ublížení na zdraví s následkem smrti, jak bylo soudům i policii doloženo výzkumem „Konopí je lék“. Hledáme roky řešení, odpovědní mlčí a svalují zcela nesmyslně vinu na kuřáky marihuany! Na rozdíl od řady demokratických zemí jsou v naší zemi občané vláčeni justičním systémem s presumpcí viny jako těžcí zločinci jen a jen kvůli ochraně zisků drogové a farmaceutické mafie! U soudů se máme vyvinit z nemoci, svéprávnosti, soucitu, nebo z odpovědnosti za své zdraví? Podporujeme spolupráci bylinkářů, léčitelů, vědců, psychoterapeutů, lékařů, pěstitelů a dalších odborníků na výzkumu. Naše rodiny, přátelé a lékaři vidí pozitivní změny! Analýzy kanabinoidů umíme stanovit, rizika jsou bagatelní! Vzdělaní lidé vědí, jak šetrný, účinný a bezpečný lék je konopí. Víme, že konopí (nejen kanabinoidy) léčí paliativně a řadu nemocí a úrazů vyléčí. Pokud konopí přinese lidem také radost, jen dobře.

Nejotřesnějšími případy je opakované trestněprávní řízení proti paní Marii Brodské (61), kterou již v roce 2008 Nejvyšší soud ČR zcela osvobodil a byla od roku 2011 znovu vláčena justičním systémem jako těžký zločinec až spáchala sebavraždu! Lupénkou nemocný Miloslav Tetour (55) je již rok ve vězení, má býti ještě dva roky, a to jen za to, že je vzdělaný a soucitný člověk! Zakladatel cannabisterapie a výzkumu „Konopí je lék“ Mgr. Dušan Dvořák (50) má jít do vězení, i když žádá 12 let o povolení k pěstování léčivého konopí, 4 roky žádá o policejní spolupráci  a ochranu, jeho odbornost soudu doložily kromě národního drogového koordinátora a ceny vlády za vzdělávání v léčbě konopím rovněž mezinárodní organizace, primátor města, lékaři, vědci a stovky nemocných!
Jedná se o desítky tisíc občanů, zejména seniorů na vesnicích, které dnešní nezákonná praxe viní jako těžké zločince! Jediný, kdo má prospěch, je mafie!

V roce 1989 jsme žádali demokracii, nikoliv totalitu chamtivosti a nezměrnou korupci. Nežádáme gram konopného květu za 200 - 300 korun prodávaný jako marihuana a enormně předražená konopná léčiva s minimálním účinkem.
Žádáme vás. Propusťte okamžitě z vězení všechny politické vězně! Podívejte se nám do tváře, jsme lidé! Naši rodiče, děti, přátelé nejsou zločinci. Vše lze činit seriozně, kontrolovaně a bez nepřiměřených rizik již dnes! Zastavme to šílenství!

Jméno a přijmení, datum narození, adresa včetně PSČ

Pošlete na adresu posta@msp.justice.cz, posta@mvcr.cz a v kopii na adresy redakce@piratskenoviny.cz, redakce@aktualne.cz, redakce@respekt.cz, redakce@ihned.cz, ctk@mail.ctk.cz, redakce@denikybohemia.cz, redakce@lidovky.cz, info@helpnet.cz, olomouc@ctk.cz, redolo@mfdnes.cz, info@konopijelek.cz, redakce.olomouc@ceskatelevize.cz,  atd.