Zemedělskému výboru parlamentu - otevřený dopis

Vážený pane předsedo, vážení místopředsedové Zemědělského výboru PSP ČR

6. září 2012 poslanci Zemědělského výboru parlamentu projednají návrh zákona o tzv. Léčebném konopí známem jako „Marihuana do lékáren“
Zasedání je veřejné. Začne v 16 hod v místnosti č. 23/A, přízemí, budova Poslanecké sněmovny, Sněmovní ulice č. 4, Praha 1 – Malá Strana

Bohužel se na jednání nemohu dostavit, ač bych jako zakladatel cannabisterapie, odborný garant mezinárodního výzkumu „Konopí je lék“ a člověk znalý věci velmi rád.

Byl bych Vám proto velmi vděčen za projednání a vysvětlení, proč vláda šíří poplašnou zprávu, že je zakázáno pěstovat konopí, když je od roku 2004 povoleno občanům pěstovat a zpracovávat k účelům pokusnickým (vědeckovýzkumným) konopí na ploše do 100m2/občana (paragraf 5,odst. 5 a paragraf 29) bez jakéhokoliv hlášení úřadům a údajní „odborníci“ Ministerstva zemědělství ČR zastoupení ve zkorumpovaném projektu „Marihuana do lékáren“ schválili loni na podzim změnu § 289  trestního zákoníku platnou od ledna 2012 k další ochraně drogových mafií a také zkorumpovaného projektu „Marihuana do lékáren“, která policii – v rozporu s evropským právem a úmluvami i českými zákony - povoluje měřit THC v konopí nikoliv, jak byla do 1.1.2012 Policie ČR povinna činit, což odmítala činit od roku 2004, z celého objemu rostliny konopí včetně kořene, stonku, listí a vody, ale pouze z usušeného vrcholíku, a to v naprostém rozporu s evropskými směrnicemi, které uvádějí, aby se u Evropské odrůdové banky registrované odrůdy konopí a jejich kříženci měřili z vrcholíku pouze v období do maximálně 10 dne do odkvětu, protože po tomto období je ve vrcholíku a zvláště po vysušení vždy nadlimitní obsah THC! Na základě toho pak neznalí soudci posílají do vězení nevinné lidi a kšefty policie s drogami se řeší výpalným z indoorových pěstíren fy ČEZ,a.s., ne zahrádek apod.
Důkazy zde
Nařízení vlády a jeho změna vůči trestnímu zákoníku, nejprve původní znění, poté změna platná od ledna 2012
Měření odrůd konopí dle evropských pravidel a širší uvedení do problematiky konopí a zákonů

V důsledku tohoto šíření nepravdivé poplašné zprávy a vědomého krytí nezákonného měření THC v konopí policií, jsou zcela nevinní lidé zabíjeni, mrzačeni, zneuctíváni a kriminalizováni, což můžeme doložit s podpisy soudních znalců! Důkaz z výzkumu „Konopí je lék“ například v případě diabetes a duálních diagnóz a nepotřeby amputace končetin až u 3 tisíc občanů ročně pro první fázi zastavení sepse:

Budete projednávat věc, která tak, jak je Vám předložena, ještě více ohrozí mládež a nemocné občany jedovatou marihuanou z indoorových pěstíren a šíření toxikomanie a ohrozíte státní, veřejné i soukromé rozpočty!

Jediný, kdo bude mít prospěch jsou dealeři drog z řad drogové a farmaceutické mafie a ti, kteří se ze služby lidem udělali koryto i přes mrtvoly a trýzeň občanů.

K tomu poznamenejme důležité judikáty evropského Soudního dvora k neplatnosti zákona o návykových látkách a trestního zákoníku ve věci konopí s mnoha miliardovými škodami na státním rozpočtu, jak Vám v březnu 2012 doložil Parlamentní institut, viz http://pravnistat.blogspot.cz, s ohledem do dosavadní nenotifikace novelizací zákonů od roku 2004 dle povinnosti směrnice 98/34 ES, což vládě a parlamentu říkáme od roku 2008 opakovaně a od roku 2010 s analýzami evropského práva, které je nám v dané věci nadřazené a musíme ho dodržovat!

Zde nabízíme jako vždy právní řešení:
Nejprve právní návrh, který si od nás 26. 7. 2012 na osobně ministrem vyžádané schůzce žádal ministr zdravotnictví Leoš Heger, aby vědomé mrzačení a zneuctívání občanů a jednání „zapomnětlivých“ úředníků proslavených kauzou Diag Human, nyní s nenotifikací dle 98/34 ES, eliminoval.
K tomu dodejme, že evropský Soudní dvůr 12. července 2012 vydal rozsudek C 59/11 (Association Kokopelli proti Graines Baumaux SAS), kterým zakázal monopol odrůdové banky s registrovanými odrůdami rostlin a povolil rovněž pěstovat necertifikované a původní odrůdy, což je a bylo u konopí rovněž do 100 m2/občana dle paragrafu 29 povoleno pěstovat a paragrafu 5, odst.5 získávat a zpracovávat bez hlášení úřadům, ale policie a dokonce i justice toho vůbec nedbala a dodnes nedbá.
Dle rozsudku ve věci C‑137/09 Josemans je Soudním dvorem jasně doloženo, že produkty konopí jsou pro vědeckovýzkumné a terapeutické účely vždy obchodovatelným zbožím, stejně jako pro účely zahradnické nebo průmyslové, viz úmluvy OSN.
Při vědomí, že konopná léčiva nejdou patentovat a výzkum účinků stovek odrůd konopí s mnohdy protichůdným účinkem se kromě výzkumu „Konopí je lék“ nikde ve světě nečiní, protože receptury jako výroba masti nebo výroba tinktury, čípku atd. nebo třeba vaporizace jsou dědictvím lidstva, což je sice pro farmamafie pohroma, ale to neznamená zakázat výzkum a hledat z 2000 odlišně složených a léčivých genetik konopí a desítek kanabinoidů a dalších léčivých látek v konopí vhodné léčivé synergie na konkrétní onemocnění při vědomí maximální bezpečnosti celé věci pro občany a prospěch pro soukromé a veřejné rozpočty a prospěch celé zemi!

Parlamentním institutem v březnu 2012 uvedený rozsudek Soudního dvora můžeme ještě rozšířit o rozsudek ve věci C-390/99 Canal Satélite Digital, v posledních letech měl Soudní dvůr příležitost směrnici 98/34 ES aplikovat v trestních věcech, jako je např. věc C‑267/03 Lindberg nebo ve věci C-20/05 Schwibbert.

Rozsudky Soudního dvora nehledí zájmů a vlivů a jsou konzistentní – v daném případě nehledí právně vymahatelných škod na státním rozpočtu v řádech mnoha desítek miliard.

Děkuji Vám předem za dodržování právního řádu a ohled na skutečný prospěch pro občany ČR.

Dušan Dvořák, MMCA, člen mezinárodního společenství Open Royal Academy a odborný garant mezinárodního výzkumu „Konopí je lék“
Telefon: 774 723 261

Aktuální adresa: Výzkumnická farma léčivého konopí, 798 55 Ospělov 6.

 
Datum: 5. září 2012 17:13
Předmět: Otevřený dopis členům zemědělského výboru k projektu Marihuana do lékáren
Komu: luksap@psp.cz, kovacik@psp.cz, novotnyj2@psp.cz, papez@psp.cz, skopal@psp.cz
Kopie: Info <info@ceskatelevize.cz>, ctk@mail.ctk.cz, redakce@ihned.cz, redakce@pravo.cz, redakce@aktualne.cz, redakce@czechfreepress.cz, redakce@denikybohemia.cz, redakce@lidovky.cz, redakce@novinky.cz, zpravodajstvi@prima-tv.cz, zpravy@nova.cz, zpravodajstvi@radiohity.cz, redakce@piratskenoviny.cz, konoptikum@konoptikum.cz, info@kozy.cz