Cannabisterapie Open Royal Academy


Slavnostní otevření 1. ročníku Cannabisterapie Open Royal Academy 28.září 2012 v Olomouci je spojené s přijímacími zkouškami pro 1. ročník 2012 – 2015

Datum přijímacích zkoušek: První kolo přijímacích zkoušek probíhá v den slavnostního zahájení studia Cannabisterapie Open Royal Academy v roce 2012 na svátek sv. Václava  28.září 20112 ve 12.15 hodin v Olomouci (Sarkanderova kaple). 
Následně je v 17.00 hod. zájemcům zajištěn transport z města světové vědy léčby Cannabis sativa L. do centra světové vědy cannabisterapie, Cannabis Hemp Street No. 6, 798 55 Ospelov.eu. 
V případě, že již v prvním kole vyberou členové odborné a umělecká rady Open Royal Academy, Art Language Factory a Spolku přátel Ospělova nejvzdělanější studenty se zájmem o studium, další kola přijímacích zkoušek  28.října a 17.listopadu 2012 nebudou otevřena.

Doprovodný program přijímacích zkoušek: Ekumenická mše Allana Ginsberga Kvílení za zabité, zneuctěné a zmrzačené soucitné pomáhající nemocným, nebo ty, kteří se sami léčili bylinami nebo si jen rádi dali jointa nebo houbičky a státní moc v rozporu se zákony a elementární slušností státního zaměstnance jednala jako bezcharakterní zločinec a všem vzdělaným lidem průhledný ochránce drogové a farmaceutické mafie. 
Ekumenickou mši sv. Václava 2012 povede v Olomouci (Sarkanderova kaple) a v Ospělově (kaple Nanebevzetí Panny Marie) mecenáš mezinárodního výzkumu „Konopí je lék“ Jaromír Kafka a z rukou velekněze evropské cannabisové církve ospělovských filantropů a mecenášů a kvestorů Open Royal Academy od roku 2000 posvětí pečeť evropského výukového programu terciálního a postgraduálního studia Cannabisterapie.

Zahájení výuky: Výuka prvních ročníků 2012 – 2015 je zahájena 20.12. 2012 jednodenním seminářem v Olomouci sloužícímu mj. k vzájemnému seznámení studentů a namodelovaní studia dle osobního přání studentů na společně dohodnutých projektových úkolech a vědecko-výzkumných pracech.. Vědeckovýzkumné úkoly studentů Cannabisterapie a témata prací studentů nejen doktorandského studia jsou uvedeny v nabídce Open Royal Academy Palackého univerzitě v Olomouci z května 2012 na www.konopijelek.cz v sekci Aktuality.

Cena zkoušky (přijímací pohovor): 500 Kč

Minimální věk a stupeň vzdělání pro zájemce o studium: U studentů s dlouhodobou praxí a znalostmi o Cannabis sativa L. a věkem nejméně 33 let považujeme jako minimum maturitní zkoušku složenou ve členských státech OSN a studenti bez větší zkušeností mají jako minimum absolutorium vyššího středního nebo bakalářského studia, senioři vítáni. S ohledem na velmi nízkou kvalitu českého a slovenského školství a úroveň vzdělanosti obecně, nechceme nadané studenty odmítnout jen proto, že si nechtěli nebo nemohli dodělat vyšší nebo vysokoškolské vzdělání.

Komunikační jazyk: Komunikačním jazykem čeština a slovenština.
V dalších letech Open Royal Academy otevře výuku cannabisterapie dle zájmu ve španělštině, němčině, francouzštině, ruštině a angličtině.
Studenti ze zahraničí, kteří si zajistí tlumočníka se mohou přihlásit ke studiu již v roce 2012!

Fakulty:
1.     Přírodovědná
2.     Společenskovědná
3.     Uměleckovědná
4.     Ekonomicko - právní
5.     Multidisciplinárních studií

Počet studentů jednotlivých fakult pro první ročníky 2012-2015: maximálně 5, optimálně 2 - 3

Počet přijatých studentů celkem: optimálně 12 - 15, maximálně 25

Minimální rozsah výuky prvních ročníků postgraduálního a terciálního studia Cannabisterapie – délka studia 3 roky (malý doktorát): 666 hodin, z toho je 1/3 výuky teorie a samostudium, 1/3 studia práce na projektech, 1/3 studia přednášky a workshopy (víkendy a týdenní pobyty), nejméně 33 hodin je praxe pod supervizí. 
Studium je kombinované, docházka na přednášky a workshopy minimálně 77%, účast na týdenním workshopu každé léto 100%, výjimky možné po předchozím schválení kolegiem rady Open Royal Academy a všech studentů ročníku. 
Nejméně 50% studia s malým doktorátem má společný základ a společné studium všech studentů jednotlivých fakult.
Celkový počet hodin studia/tituly u Open Royal Academy: 7 000 hodin u titulu MC s ekvivalentem univerzitního titulu profesor, 3000 hodin u titulu MMCA s ekvivalentem titulu docent, 1000 hodin u řady titulů specializovaných odborností s ekvivalentem doktoranda vysoké školy (velký doktorát). Každé  studium je spojeno s obhajobu práce a titulu platného v zemích OSN a u základního studia Cannabisterapie také ročníkové a závěrečné zkoušky (malý doktorát). Open Royal Academy rovněž uděluje čestný doktorát.

Cena studia
I.                 Zdarma za práci pro nemocné a podporu vědy a výzkumu  –každý rok student vypěstuje nejméně 12 kilogramů léčivého konopí pro nemocné, nebo složí jednorázově 33 kilogramů léčivého konopí Student hradí pouze cestovné spojené s dojížděním a v případě týdenního letního pobytu náklady na stravu a ubytování.
II.               77 tisíc Kč jednorázově, nebo 33 tisíc Kč každý rok pro studenty z rodin do výše příjmů průměrného příjmu české rodiny. Doloženo čestným prohlášením.
III.              120 tisíc jednorázově a výše dle vlastní volby pro bohaté, nebo 5 tisíc Kč a výše paušální platba měsíčně
Cena studia lze po dohodě kombinovat.

Podmínky: Každý student všech fakult musí pěstovat pro nemocné konopí alespoň v objemu pro složení zkoušek odbornosti. Každý student musí mít písemný souhlas člena rodiny nebo jiného důvěryhodného svědka souhlasícího se studiem na Open Royal Academy, i kdyby byl student ve věku seniora. Student, který je člen římskokatolické církve, nebo různých nacistických, zlodějských nebo komunistických stran jako jsou např. v  dnešním nebo dřívějším parlamentu v České republice VV a další k Lidem prdelí otočené gorily jako je ODS, TOP 09, ČSSD, Zelení, KSČM, KDU-ČSL  platí za studium pouze ve III. cenové kategorii a násobeno 3x! Každý student musí podepsat čestné prohlášení, zda je či není členem výše uvedených teroristických organizací již při podání přihlášky v rámci odpovědí na obecný dotazník k přijímacím zkouškám.

Dotazníky k přijímacím zkouškám

Obecný dotazník – všeobecný přehled
Napište odpovědi na všechny ze 33 otázek níže odkazovaného dotazníku Jaromíra Kafky, uveďte všechny vaše potřebné identifikační a kontaktní údaje typické pro školství v České a Slovenské republice a seřaďte dle priority vašeho zájmu studium na jednotlivých fakultách v pořadí 1-5, které vás nejvíce až nejméně zajímají.Současně napište čestné prohlášení vašeho vztahu k výše uvedeným teroristickým organizacím uvedeným v sekci Podmínky.
Dotazník:
Vyplněný dotazník, resp. odpovědi a potřebné identifikační údaje a výše uvedené zašlete na adresu openroyalacademy@gmail.com nejméně 7 dnů před přijímacími zkouškami společně se strukturovaným životopisem a motivací ke studiu.
Doporučuje rovněž shlédnout dokumenty Ospělovské konopné pašije zde


Odborný dotazník – přineste k přijímacímu pohovoru

I. Najděte a vysvětlete na níže odkazovaných prohlášeních Centra adiktologie Lékařské fakulty UK, nevládní organizace Legalizace a politické strany Piráti nejméně jednu hrubou odbornou vadu z oblasti práva, medicíny nebo národohospodářství 

II. Seřaďte tyto 3 prohlášení do 3 kategorií:
1)     Prohlášení prospívá společnosti a až na nevhodné formulace, kterými je/jsou … je prohlášení správné
2)     Prohlášení je zbabělé, škodí společnosti a autoři si dělají z nemocných občanů trampolínu k fetování marihuany
3)   Prohlášení je stanoviskem zločince a servilního bezpáteřného křiváka placeného farmaceutickou společností

III. V rámci přijímacích zkoušek pak zdůvodněte svými slovy, proč je projekt „Marihuana do lékáren“
1)     Právní
2)     Medicínský 
3)     Národohospodářský podvod a korupce.


Podklady k odbornému dotazníku

Prohlášení Centra adiktologie Lékařské fakulty UK z roku 2008


 Stanovisko o.s. Legalizace.cz k připravovaným změnám zákonů

 http://www.legalizace.cz/2012/08/stanovisko-o-s-legalizace-cz-k-pripravovanym-zmenam-zakonu/

Léčebné konopí musí být hrazeno z veřejného zdravotního pojištění
Praha, 27. srpna 2012 – Občanské sdružení Legalizace.cz podporuje legislativní snahy o zpřístupnění konopí k legálnímu léčebnému využití pro pacienty s diagnózami, u kterých mohou konopné přípravky prokazatelně zlepšovat jejich zdravotní stav a kvalitu života. Avšak vzhledem k tomu, že tisíce lidí již dnes v rozporu se zákonem konopí se zcela minimálními náklady pěstují a ke své léčbě využívají, považujeme za zcela nepřípustné, aby byli pacienti v zájmu ‚legalizace‘ své léčby nuceni sáhnout hluboko do kapsy a za svůj lék platit ceny podobné cenám konopí na černém trhu, jak to vyplývá z dosavadního průběhu diskuze o navrhovaných zákonech. Indikovaní pacienti jsou často vážně nemocní, invalidní důchodci či sociálně slabší spoluobčané, kteří si nákladnou léčbu nebudou schopni hradit a budou tak nuceni nadále přestupovat zákon a konopí si obstarávat jinými cestami.
Za optimální řešení považujeme povolení možnosti registrovaného pěstování konopí samotnými pacienty nebo jinou delegovanou osobou. Vzhledem k tomu, že v naší zemi je takováto úprava v současné době politicky těžko průchodná, důrazně žádáme naše zastupitele a zejména Ministerstvo zdravotnictví ČR alespoň o zařazení konopí a přípravků z konopí mezi léčiva plně hrazená ze systému veřejného zdravotního pojištění. Jedině tak se bude skutečně jednat o zpřístupnění legální léčby konopí pacientům. Zároveň nesouhlasíme se zbytečným odkládáním pěstování konopí v ČR, neboť je zřejmé, že varianta dovozu bude v každém případě výrazně nákladnější a jsme přesvědčeni, že v naší zemi již dnes existuje dostatečné know-how i technické vybavení k okamžitému zahájení ekonomicky efektivní produkce léčebného konopí.
Věříme, že naši zákonodárci uznají tyto jasné argumenty a bez dalších zbytečných odkladů přijmou takové legislativní úpravy, které budou především v zájmu pacientů a nikoli v zájmu farmaceutických firem či jiných zájmových skupin.

28. 8. 2012 v 17.44
Posted by: Michal
filed in Aktuality, Konopí, Léčba, Legislativa

Piráti nesouhlasí s drogovým kartelem. Konopí musí být pro nemocné dostupné

 http://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/pirati_nesouhlasi_s_drogovym_kartelem

V Poslanecké sněmovně je projednáván návrh zákona o léčebném konopí, který má umožnit nemocným, aby se legálně dostali ke konopí. Konopí obsahuje THC a další látky, u nichž jsou vědecky prokázané léčebné a zklidňující účinky.
Zákon sice uznává, že konopí je lék, ale lidé, kteří ho pěstují pro vlastní léčbu nebo pro léčbu ostatních, budou nadále postihováni. Na pronásledování pacientů upozorňuje Pirátská strana od roku 2009.
Piráti upozorňují na následující nedostatky projednávaného zákona o léčebném konopí:
  • Samopěstitelé budou trestáni tvrději než nyní.
    Přestože pěstovat nesmějí ani dnes, soudy jim udělují nízké tresty, nebo je dokonce zprošťují viny. Konstatují, že za pomáhání lidem by se nemělo zavírat do vězení. Důvodová zpráva [1] však uvádí, že jedním z problémů současného stavu je, že lidé užívající konopí i relaxačně se před soudy odkazují právě na léčbu konopím. Cílem zákona je tomu zabránit. „Po přijetí zákona by se pěstitelé léčebného konopí neměli před soudem jak bránit, protože soud by argumentoval dostupností konopí v lékárnách,“ shrnuje Mikuláš Ferjenčík, místopředseda Pirátů. „Toto konopí ale bude příliš drahé a získat předpis na něj se nejspíše ani nepodaří všem, kteří ho potřebují.“
  • Zákon vytvoří kartel dodavatelů, které bude vybírat státní úřad.
    V současnosti je pěstování konopí v počtu nad 5 rostlin i pro léčebné účely trestné, protože k němu nelze získat povolení – žádný úřad ho neuděluje. Zákon nově počítá s udělením povolení k pěstování pouze úzkému okruhu subjektů, které nebudou mít konkurenci, budou udržovat cenu na vysoké úrovni a nebudou mít dostatečnou motivaci ke zvyšování kvality. Navíc nestačí splnit podmínky stanovené zákonem, nutné je ještě projít výběrovým řízením, které vypíše státní úřad.
  • Cena konopí pro pacienty bude podobná jako na černém trhu.
    Za určité vodítko můžeme považovat cenu přípravku Sativex, jež značně převyšuje tisíc korun a je nad možnostmi drtivé většiny nemocných. Pokud si pacienti nebudou moci dovolit oficiálně distribuované konopí, budou se muset nadále obracet k pěstitelům-léčitelům, kteří jim opravdu chtějí pomoci a často konopí poskytují za výrazně nižší ceny. Případně se při pěstování spolehnout na sebe či na své přátele. Zákon tak paradoxně zhorší situaci nemocných, kteří konopí používají jako účinný a cenově dostupný přírodní lék, neboť budou narozdíl od dnešního stavu vystaveni postihu.
Podle Pirátů by vhodným řešením stávající situace bylo legalizovat veškeré pěstování konopí pro léčebné účely. U soudu by žalobce musel prokázat, že pěstitel konopí využíval i na jiné než léčebné účely, a ne naopak. Pacienti by tak měli přístup k levnému a kvalitnímu konopí a pěstitelé-léčitelé by se nemuseli bát, že budou vláčeni po soudech a následně odsouzeni. Komerční pěstitelé by měli i nadále podléhat státní regulaci, ta by se ovšem neměla vztahovat na domácí malopěstitele.
V obecné rovině potom Piráti konstatují, že zákaz konopí i jiných drog naší společnosti neprospívá. Válka proti drogám selhala a přináší více škody než užitku. Piráti v programu prosazují zásadní revizi drogové politiky [2], která se v současné podobě rozhodně nedá označit za racionální. Je spíše politikou strachu. „Drogy je potřeba regulovat a zdanit, přenechat veškeré zisky mafiím nám přijde hloupé,“ uzavírá Ferjenčík.