Celní správa Prostějov, dotaz dle 106/199 Sb., podruhé


Celní úřad Prostějov
Za Olomouckou ul.
796 02 Prostějov

Věc: dotaz dle zákona 106/1999 Sb.

Vážená paní, vážený pane

Děkuji za Vám za odpověď na můj dotaz z 6.března 2012 a další právní poučení, které jsem od Vás obdržel, ale odpovědi na mou základní otázku jsem se bohužel nedočkal.

Sdělte mi proto prosím, když jako majitelé pronajmeme zahradu ospělovské výzkumnické farmy léčivých genetik konopí dalším třem pěstitelům léčivého konopí a každý z nich pěstuje konopí na ploše do 100 m2, musíme jako majitelé pozemku nahlásit Celní správě toto pěstování pěstitelů a pokud ano, na základě jakého právního dokumentu a ustanovení.

Děkuji

Dne 19.března 2012

S pozdravem                           Mgr. Dušan Dvořák

Identifikační údaje: Dušan Dvořák, narozen 12.ledna 1962, bytem Tylova 2, 779 00 Olomouc 




PS: Nechci Vám brát - mezi státními orgány hojně rozšířený - právní názor v důsledku kryjící drogové a farmaceutické mafie a policisty jako dealery drog, ale pěstování konopí třeba i s obsahem 30% THC je občanům legální. Jednak to jasně řekl rozsudek NS ČR v lednu 2008 (sp.zn. 3 Tdo 52/2008), jednak to občanům garantuje ústava (právo na důstojnost, právo na léčbu, právo na vědecký výzkum), mezinárodní úmluvy, jako je Úmluva o lidských právech a biomedicíně publikovaná ve Sbírce mezinárodních smluv sdělením MZV č. 96/2001 Sb.m.s., zejména pak Kapitoly 1, články 1-3, Listina základních práv Evropské unie ze dne 14.12.2007 jako součásti Lisabonské smlouvy, zejména pak Kapitoly 1, článku 1-4 a dále například Doporučení Rady Evropy č. 1418/1999 „O ochraně lidských práv a důstojnosti nevyléčitelně nemocných a umírajících.“ Pokud jde o zákony, pěstování (získávání) a zpracování jakéhokoliv konopí občanům k účelům pokusnickým bez nahlášení úřadům garantuje článek 5, odst. 5 zákona o návykových látkách, nezanedbatelné jsou rovněž ustanovení ze zákona o zdraví lidu, zejména pak Čl. II a Čl. III, zejména pak § 8 písm. a) a písm. b) a § 9 ods. 4) písm. b).
Že dané jednání není trestným činem rovněž obsahuje paragraf 31, odst. 1 trestního zákoníku. A to nemluvím o neplatnosti zákona o NL z hlediska evropského práva, což budou za čas miliardové arbitráže, ale ani ministra financí to neirituje, stejně tak premiéra. Pochopitelně nájemným vrahům a zločincům a dealerům drog na prostějovském státním zastupitelství se to vysvětluje těžko, zvláště když mají rádi marihuanu jako státní zástupce Mgr. Ivo Černík.